Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Greetje Kauffeld krijgt Meer Jazz Prijs 2007

De Meer Jazz Prijs 2007 is gewonnen door vocaliste Greetje Kauffeld. Op zondagmiddag 13 mei zal de burgemeester van Haarlemmermeer de prijs, die dit jaar voor het tiende jaar wordt uitgereikt, overhandigen aan de zangeres. Zij zal die dag ook optreden met Trio Cees Slinger tijdens het Meer Jazz/Jazz Impuls-concert in schouwburg De Meerse.

De Meer Jazz Prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan 'een niet meer piepjonge' (sic) musicus die zijn of haar sporen royaal heeft verdiend. In 1998 heeft voormalig minister Dijkstal de prijs voor het eerst uitgereikt aan tenorsaxofonist Harry Verbeke. Tijdens dat concert nam Greetje Kauffeld het vocale gedeelte voor haar rekening.

De prijswinnares viert een jubileum. Het is dit jaar namelijk vijftig jaar geleden dat zij toetrad tot het professionele circuit. Op 1 februari 1957 trad zij namelijk in dienst als vaste zangeres van het AVRO radio-orkest De Skymasters onder leiding van Bep Rowold, de man die de toen nog zeer jonge Greetje ontdekte tijdens een auditie. Sindsdien werkten zij met grote namen als Ray Brown, Herb Ellis, Stan Getz, Phil Woods, Thad Jones en Niels Henning Ørsted Pedersen. Eerder won Kauffeld al eens de Bird Award en werd ze geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Meer weten?
  • Onze recensie van het Jazz Impuls concert dat Kauffeld op 24 februari jl. gaf in de Hanzehof, Zutphen.

    (Maarten van de Ven, 13.3.07) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.