Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Utrecht Jazz Fest 2007: intiem, avontuurlijk en veelbelovend
op donderdag 1 maart, vrijdag 2 maart en zaterdag 3 maart 2007

Het jaarlijkse SJU Jazz Festival heet vanaf nu Utrecht Jazz Fest. Omdat er voor een andere opzet is gekozen, omdat de muziekliefhebber beter bediend gaat worden. Jazz – en alles wat daar tegenaan schurkt – bestrijkt een breed gebied; grofweg van swing tot hiphop. Die verschillende stromingen krijgen een eigen podium: Tivoli, SJU Jazzpodium en de Kleine Zaal van Muziekcentrum Vredenburg.

Zo biedt Tivoli met Soweto Kinch en DJ Maestro een podium voor een cross-over tussen jazz en hiphop. In Vredenburg treft men onder andere het jazzimpressionisme van het Tomasz Stanko Quartet, de kamermuziek van de toekomst van Sylvie Courvoisier & Mark Feldman (met Book of Angels van John Zorn) en Boy Edgar Prijswinnaar Bert van den Brink. En natuurlijk is er in het SJU Jazzpodium weer ruimte voor de nodige extremen en onvoorspelbaarheid met Hasse Poulsen's Sound Of Choice en Duo De Joode/Stackenäs.

Alle concerten worden opgenomen en uitgezonden op VPRO Radio. Voor uitgebreide informatie over het festival en de artiesten, klik
hier.

(Jacques Los, 25.2.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.