Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Jazz in Lighttown wellicht in november

Na 30 jaar is er in augustus waarschijnlijk geen Jazz in Lighttown meer. De organiserende stichting wil het jazzfestival naar het eerste weekeinde van november verplaatsen, net voor de uitreiking van de Edison Jazz Award. Die wordt dit jaar voor het eerst in Eindhoven uitgereikt, op 6 november in het Muziekcentrum.

Verminderde omzet is volgens de voorzitter de reden waarom het Dorint Hotel zich als hoofdsponsor heeft teruggetrokken. Woordvoerder P. Schuur van het Dorint Hotel ontkent dat in alle hevigheid. "Het heeft niets te maken met omzetten, maar wel alles met de kwaliteit van het festival. De afgelopen jaren hebben we een enorme vervlakking zien optreden. We hebben er, ook financieel, een extra impuls aan gegeven met daarbij de eis dat we een bepaalde kwaliteit gewaarborgd willen zien. Daar is niet aan voldaan, daarom is het voor ons afgelopen, daar hebben we al drie jaar voor gewaarschuwd. Maar wie weet: als het festival naar november verhuist en een nieuwe kwaliteitsimpuls zou krijgen, dan zijn we er weer", aldus Schuur.

Ook de horecaondernemers van de Markt dreigen. Woordvoerder P. Kusters: "Het jazzfestival in Eindhoven is een slap aftreksel van festivals in andere gemeenten, op eerdere tijdstippen. Dat schiet niet op. Maar als het naar november verhuist, nou, dan zie ik het mogelijk wel weer zitten."

Bron: Brabants Dagblad

(Maarten van de Ven, 8.2.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.