Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




I Compani en DZIGA brengen spektakel met Circusism

Onder leiding van saxofonist Bo van de Graaf en in samenwerking met DZIGA Nijmegen, een werkplaats voor filmmakers en videokunstenaars, brengt I Compani het komende weekend in LUX Nijmegen een nieuw project, gebaseerd op de principes van een circusvoorstelling: Circusism.

Circusism gaat over timing, illusie, bedrog, zinloze hoogstandjes, exotisme en absurditeit. Het programma heeft de sfeer van een circusvoorstelling, zonder dat er clowns, acrobaten of wilde dieren met hun kunstjes in beeld worden gebracht. Een artistieke en hilarische duik in het wezen van het circus. Acht filmers maken een korte film waarin al deze elementen uitgewerkt worden. De films zijn van Bea de Visser, Paul en Menno de Nooijer, Erik Urlings, Harrie Timmermans, Maayke Kleinbussink en Maaike Lange, Judit Hettema, Huub Kistemaker en Douwe Dijkstra en Coen Huisman. Vijf componisten - Michael Moore, Albert van Veenendaal, Bo van de Graaf, Hans Hasebos en Martin Fondse - voorzien deze films van muziek, die live wordt uitgevoerd door acht jazzmusici van I Compani.

Zoals in elk circus ontbreekt ook de spreekstalmeester niet. Veejay Martijn Grootendorst smeedt van de visuele onderdelen een totaalspektakel. Terts Brinkhoff (de man van De Parade) werkt mee aan de vormgeving van dit programma. De voorstelling gaat op morgenavond in première in LUX Nijmegen. Ook zaterdag en zondag is Circusism nog te zien op deze locatie.

Meer weten?
  • De website van I Compani.
  • De website van LUX Nijmegen.

    (Jacques Los, 8.2.07) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.