Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Deloitte Jazz Award 2007

De finale van de Deloitte Jazz Award (DJA) vindt dit jaar plaats op woensdag 13 juni; de aanmoedigingsprijs van 20.000 euro wordt dan voor de zesde maal uitgereikt. Het evenement vindt plaats in het Bimhuis te Amsterdam met het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw onder leiding van Henk Meutgeert.

De Deloitte Jazz Award, bestemd voor talent deserving wider recognition, is een initiatief van accountants- en adviesorganisatie Deloitte. De prijs - vorig jaar gewonnen door Jeffrey Bruinsma - en twee stimulansprijzen ter waarde van € 2.500,- worden ter beschikking gesteld met als doel een bijdrage te leveren aan de verdere beroepsontwikkeling van jongere jazzmusici.

Op woensdag 9 mei 2007 wordt een voorronde gehouden in Theater Lantaren-Venster te Rotterdam. De door een vakjury geselecteerde kandidaten worden die avond begeleid door een ritmesectie onder leiding van bassist en voormalig DJA-winnaar Stefan Lievestro.

Jonge, in Nederland gevestigde jazzmusici die al een zekere bekendheid hebben verworven en aan het begin van een internationale carrière staan, komen in aanmerking voor deelname. De kandidaten moeten tevens leider zijn van een groep, (deels) eigen repertoire componeren en over de nodige persoonlijkheid en ambitie beschikken om zo'n carrière te kunnen verwezenlijken. Groepen komen niet in aanmerking voor deelname.

Klik
hier voor uitgebreide informatie en inschrijfgegevens.

Meer weten?
  • Ons bericht over de Deloitte Jazz Award-winnaar in 2006, Jeffrey Bruinsma.

    (Jacques Los, 27.2.07) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.