Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




De Vijfde Verdieping brengt 'Artiest in huis'

Vier concertpodia in de provincie Utrecht presenteren een gezamenlijke programmering: de Vijfde Verdieping. Het gaat om Artishock (Soest), het Beauforthuis (Austerlitz), Theater Borra (Amersfoort) en SJU Jazzpodium (Utrecht). Het doel van deze samenwerking is tweeledig: jazztalent meer en uitdagendere speelmogelijkheden bieden, en nieuw en meer publiek trekken. Een van de nieuwe activiteiten van de Vijfde Verdieping is de 'Artiest in huis'-serie.

In de serie 'Artiest in huis' gaat de Baarnse schrijver/musicus Stormvogel met zijn Alter Ego dwarsverbanden aan met andere kunstdisciplines. Het resultaat is een viertal 'Synergiën': interactieve verbanden tussen jazz & improvisatie, dans, poetry, videokunst en beeldende kunst. Behalve als jazzpianist is Stormvogel de afgelopen jaren actief geweest als multidisciplinair kunstenaar met projecten als Eemsaga (1997), Drakenburger Concerto's (2000) en Festival De Muzen (2006).

Speciaal voor deze serie stelde Stormvogel (piano, synthesizer, stem) een nieuw Alter Ego ensemble samen (Æ), bestaande uit virtuoze topspelers uit de Nederlandse jazz, die niet eerder in deze samenstelling hebben opgetreden: Onno Witte (slagwerk, synthesizer), Thomas W. Andersen (contrabas), Jeroen Pek (fluiten) en Tineke Postma (saxen), die voor het optreden in Soest vervangen wordt door Thijs van Otterloo.

Klik
hier voor meer informatie en concertdata.

(Jacques Los, 5.2.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.