Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Brabants Jazz Orkest & Paul van Kemenade brengen FREEDOM!

Het Brabants Jazz Orkest speelt samen met jazzsaxofonist Paul van Kemenade werken van Charles Mingus, Charlie Haden, Carla Bley en Van Kemenade zelf, in arrangementen van Steve Slagle en Niko Langenhuijsen. Deze muziek is alles behalve alledaags en behoort dus zeker niet tot het standaard bigbandrepertoire.

Wat de componisten Haden, Bley en Mingus bindt, is hun strijd voor vrijheid. Van Keme-nade sluit zich graag hierbij aan. Met hun composities en instrumenten hebben zij de wapens opgepakt en laten zij hun protest horen. Bij de één een strijd in de Spaanse burgeroorlog, bij de ander tegen de dictatuur in Chili en bij de volgende weer een protest tegen de gevestigde orde en onderdrukking. Destijds speelden grote tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen en geloofsovertuigingen een belangrijke rol. Ook nu, in onze huidige maatschappij is dit weer actueel. Ook de vermenging van stijlen is zeer actueel, getuige de vele cross-overprojecten die plaatsvinden.

De werken zijn door Steve Slagle (altsaxofonist in bands van Haden, Bley en Mingus) en Niko Langenhuijsen (meester in de experimentele symfonische muziek) speciaal voor het Brabants Jazz Orkest en Paul van Kemenade herschreven naar deze tijd en in de klank-beelden van nu. De première van het project is op vrijdag 9 februari in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

Klik hier voor meer informatie over dit project.

(Jacques Los, 29.1.07) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.