Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Zaterdagavond@VPRO geeft Jeroen van Vliet carte blanche

Vanavond bij Zaterdagavond@VPRO het concert dat Jeroen van Vliet op 7 december in het Bimhuis gaf ter gelegenheid van een aan hem verstrekte carte blanche. De pianist mocht de avond zelf samenstellen met eigen werk en eigen keuzes.

Van Vliet is afkomstig uit de Tilburgse jazzscene. Hij werd opgeleid door onder anderen Wilem Kühne en Bert van den Brink. Na achttien jaar vertrok hij afgelopen zomer bij het Paul van Kemenade Quintet. "Altijd andermans stukken spelen, gaat je op een gegeven moment opbreken," zei hij in een interview met Frank van Herk (de Volkskrant). Vandaar dat de pianist zich meer tijd wil gunnen om te werken aan zijn eigen oeuvre.

In de eerste set in het Bimhuis improviseren Michael Moore (klarinet/altsax), Oene van Geel (viool/altviool), Alan Purves (slagwerk) en Jeroen van Vliet (piano/Würlitzer). Ter plekke bedacht en gespeeld, zonder uitgeschreven partijen en afspraken vooraf!

De tweede set bestaat uit een speciaal voor deze gelegenheid geschreven programma, uitgevoerd door het Zapp String Quartet (Vera van der Bie, Friedmar Hitzer, Oene van Geel en Emile Visser) en het Jeroen van Vliet Trio (met naast Jeroen Dré Pallemaerts op drums en Frans van der Hoeven op bas) met als extra gast Michael Moore.

Als toetje is er van 24.00 tot 01.00 uur muziek te horen, die door Jeroen van Vliet is samengesteld. Met onder meer werk van Stan Getz, Archie Shepp, Herbie Hancock, Joe Zawinul, Bugge Wesseltoft en Joni Mitchell.

Het programma is vanaf 21.00 'live' te beluisteren op internet. Inwoners van Amsterdam en omstreken kunnen ook via de kabel luisteren (104,2). Na afloop blijft het programma als stream opvraagbaar. Kijk voor dat laatste bij 'afleveringen' op de website van Zaterdagavond@VPRO.

(Maarten van de Ven, 16.12.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.