Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Prinses Christina Jazz Concours

Zaterdag 16 en zondag 17 december as. wordt het Prinses Christina Jazz Concours voor het eerst in Amsterdam (Bimhuis en Muziekgebouw aan 't IJ) gehouden. Ruim 300 jonge jazzmuzikanten doen dit weekend een gooi naar een plaats in de finale. De jury bestaat onder meer uit Ruud van Dijk, Fay Claassen, Rein de Graaff, Tineke Postma, Randal Corsen en Jesse van Ruller. Op zondagmiddag rond 15.00 uur zal de jury bekendmaken wie er door mag naar de finale.

De finale is op zondagavond om 19.00 uur in de Grote Zaal van het Muziekgebouw aan 't IJ en wordt gepresenteerd door Hans Mantel. De avond bestaat uit korte optredens van circa acht finalisten met ieder hun eigen programma (details zondagmiddag pas bekend). Verder speelt de New Generation Big Band met Benjamin Herman als gastsolist een set van 40 minuten. De finale sluit af met een feestelijke prijsuitreiking door Mathilde Santing.

Saxofonist Benjamin Herman geeft op zaterdagmiddag vanaf 17.00 uur een openbare masterclass. Dit is een extra onderdeel van het concours, waarvoor een aantal deel-nemers zal worden uitgenodigd. In samenwerking met de jury zal Herman tijdens de selecties op zaterdag bepalen wie hiervoor in aanmerking komen.

Het concours wordt opgenomen door de NPS TV en een verslag (aangevuld met live-interviews en jamsessie) hiervan is te zien in het programma NPS Arena, dat op zondag-middag 17 december van 17.00 tot 19.00 uur live vanuit het Muziekgebouw wordt uit-gezonden. De finale wordt opgenomen door NPS Radio en wordt uitgezonden op 10 januari van 22.00 tot 00.00 uur in het programma 'NPS in Concert: Beyond'.

Klik
hier voor meer informatie.

(Jacques Los, 12.12.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.