Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Amersfoort Jazz Talent Award: tweede versie

Na een als geslaagd beschouwde eerste editie in 2006 is de organisatie begonnen voor een tweede aflevering van de Amersfoort Jazz Talent Award, een competitie voor jong Nederlands jazztalent. De finale wordt gespeeld en de begeerde prijs aansluitend uitge-reikt op zondag 13 mei 2007 tijdens het Jazzfestival in Amersfoort. De hoofdprijs bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro en een wisseltrofee. De zoektocht naar veelbelovend jazztalent duurt tot en met 15 januari 2007: deelnemers kunnen zich tot die datum inschrijven.

De Amersfoort Jazz Talent Award is een initiatief van Jazzpodium Amersfoort, het Amers-foort Jazzfestival en de Rabobank. Jonge jazzmuzikanten tot 28 jaar en jazzformaties (waarvan de bandleider niet ouder is dan 28 jaar) worden uitgenodigd deel te nemen. Ze kunnen een
formulier downloaden. Alle inschrijvingen dienen voor 15 januari binnen te zijn. Er worden zes kandidaten geselecteerd voor de halve finale-concerten. Deze voorronde-concerten worden gehouden op 4 en 18 maart en 1 april in Theater Borra op de Hof in Amersfoort. De jury, met bekende jazzprofessionals in de gelederen, selecteert drie fina-listen uit de voorrondes. Deze finalisten kunnen zich uitgebreid laten horen en zien op de slotdag van het Amersfoort Jazzfestival, een driedaags festival dat meer dan 110.000 bezoekers trekt. Daar wordt op zondagmiddag 13 mei tijdens de grande finale de hoofd-prijswinnaar bekendgemaakt en de prijs uitgereikt.

In 2006 schreef zich een groot aantal bands in om mee te dingen naar de eerste Amers-foort Jazz Talent Award. In een zinderende finale werd het Haagse kwartet Samama-Pisano/Samama/Vanoucek/Scarafile de winnaar. De leider van het kwartet, bassist Ruben Samama (21 jaar) deed voor het eerst mee aan een competitie. Hij en zijn bandleden keren terug voor een optreden op Amersfoort Jazzfestival in mei 2007.

Meer weten?
  • De website van Amersfoort Jazz 20007.

    (René de Cocq, 17.12.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.