Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Ad Peijnenburg naar Japan

Naar aanleiding van enkele reizen naar Japan nodigde saxofonist Ad Peijnenburg Japanse jazz- en improvisatiemusici uit, om met hen in 1994 het Dejima Ensemble te formeren. Inmiddels hebben vijf edities van dat ensemble in Nederland opgetreden. Zijn concerten in Nederland zijn in Japan niet onopgemerkt gebleven. Vandaar dat afgelopen augustus op het Japanse Ohrai Records de eerste cd is verschenen met als titel 'Ran Gaku', hetgeen 'Holland Kunde' betekent.

Naar aanleiding van die cd vertrekt Peijnenburg naar Japan om een promotietournee te maken. Op 12 januari start de tournee van 15 concerten, die voert door het hele land. Naast de concerten met het Dejima Ensemble zijn ook ad-hocformaties gepland en staat er een lezing en een workshop op het programma. In de toekomst wil Ohrai Records een volgende Dejima-cd uitgeven. Hiervoor worden tijdens deze tournee liveopnamen gemaakt.

In oktober 2007 geeft het Dejima Ensemble in de bezetting van de cd 'Ran Gaku' een serie concerten in Nederland. Dus met Ad Peijnenburg op bariton- en sopranino saxofoon, Yuki Saga op zang, en Satoshi Ueda op slide gitaar, yueqin en shamisen.

Meer weten?
  • De website van Ad Peijnenburg.
  • (Jacques Los, 23.12.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








    Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.