Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Dutch Dare brengt Nederlandse topjazz naar Australië

Op het Wangaratta Festival Of Jazz is de Nederlandse inbreng dit jaar opvallend groot. Available Jelly, het ICP Orkest, het Eric Boeren 4tet en het Tobias Delius Quartet zullen op 3, 4 en 5 november optredens verzorgen op dit belangrijkste jazzfestival van Australië.

Deze concerten vinden plaats in het kader van 'Dutch Dare', een hedendaags, multi-disciplinair cultureel programma van Nederlandse activiteiten in Australië, in het kader van de viering van 400 jaar bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Australië. Dit programma is op verzoek van de Nederlandse ambassade te Canberra en in opdracht van de ministeries van Buitenlandse Zaken en OCW samengesteld door de Stichting Inter-nationale Culturele Activiteiten, de Mondriaan Stichting en het Fonds voor de Amateur-kunst en Podiumkunsten.

Overigens zullen Available Jelly en het ICP voordat ze terugkeren naar Nederland en aansluitend op het festival nog een drietal optredens verzorgen in Australië, te weten in Adelaide, Brisbane en Sydney. Saxofonist Tobias Delius komt met zijn kwartet eerst naar Nederland voor tweetal concerten in Amsterdam (Bimhuis, 16/11) en Tilburg (Paradox, 17/11), alvorens af te reizen naar Duitsland en Oostenrijk voor een kort tourneetje.

Meer weten?
  • Klik hier voor een artikel over 'Dutch Dare & Beyond' op de website van The Age, met onder meer een
        interview met Tobias Delius.

    (Anoniem, 3.11.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.