Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Roppongi Trio is er klaar voor

Afgelopen jaar heeft het Roppongi Trio, bestaande uit Frans Vermeerssen (rieten), Joop van Erven (slagwerk) en Hans Sparla (accordeon en trombone), hard gewerkt aan het repertoire en na enkele try-out optredens is het trio nu concertrijp.

Roppongi is een moderne wijk in Tokio, waar de leden met Bik Bent Braam een optreden verzorgden. Na afloop vertelde Sparla aan Van Erven en Vermeerssen dat zijn passie voor de accordeon opnieuw opbloeide en hij weer serieus praktiseerde. Er kwamen ideeën op gang om daar in een formatie iets mee te gaan doen en zo werd de kiem gelegd voor dit Ropppongi Trio.

Terug in Nederland werden er stukken geschreven. Het trio ging repeteren en nam een demo op. Komend jaar staat een cd-release gepland bij Morvin Records. Inmiddels heeft het trio een eerste optreden gehad tijdens de ZomerJazzFietsTour voor een uitverkochte kerk waar hun muziek met veel enthousiasme werd ontvangen.

De muziek is gevarieerd en bestaat uit composities van de drie trioleden. Er wordt volop geïmproviseerd op en om karakteristieke thema's die in fraaie arrangementen zijn gezet. De bezetting - saxen, accordeon of trombone en drums - is niet alledaags en biedt veel mogelijkheden en diversiteit in klankkleur, stijl en dynamiek. Op hun
website is hun demo te beluisteren en zijn ook korte biografieën van de leden te lezen.

(Anoniem, 23.10.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.