Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Rima Khcheich in Nederland voor eenmalig concert

De gerenommeerde Libanese zangeres Rima Khcheich komt naar Nederland voor een bij-zonder concert in het kader van de conferentie 'Oorlog en Vrede' op zondag 29 oktober in Felix Meritis in Amsterdam. Khcheich heeft de afgelopen jaren een speciale band opge-bouwd met de jazzmusici van Jazz In Motion. In 2002 zong ze in de Arabisch/Nederlandse groep Orient Express (met het Yuri Honing Trio) en de gelijknamige cd werd voor een Edison genomineerd. Een succesvolle concerttournee volgde met onder meer een optreden op het North Sea Jazz Festival.

Voor haar eerste soloproject 'Yalalalli' nodigde Rima de Nederlandse bassist Tony Over-water uit om enkele duostukken op te nemen. Overwater werd tevens muzikaal leider van haar begeleidingsgroep. In april 2006 vonden de presentatieconcerten plaats in Beirut.
De geplande tournee in september werd door de tussenkomst van de oorlog in Libanon geannuleerd.

Rima speelt een rol in de korte, maar zeer indrukwekkende videobrief 'From Beirut to ... those who love us', die tijdens de oorlog in Libanon werd gemaakt door diverse Libanese kunstenaars en die via het internet wereldwijd werd verspreid.

Nu komt Rima naar Nederland voor een eenmalig concert, waarbij ze wordt begeleid door saxofonist Yuri Honing, gitarist Maarten van der Grinten, bassist Tony Overwater en drummer Joost Lijbaart. Zij verzorgen het avondprogramma van de conferentie. Begin 2007 verschijnt een nieuwe cd van Rima op het label Jazz In Motion Records.

Meer weten?
  • Klik hier voor informatie over de conferentie 'Oorlog en Vrede'.

    (Anoniem, 24.10.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.