Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Nominaties voor Edison Jazz Awards bekend

De Edison Stichting heeft gisteren de nominaties voor de Edison Jazz/World Awards bekend gemaakt. In de categorie jazz nationaal maken onder anderen Eric Vloeimans (met zijn album 'Summersault') en Yuri Honing Wired Paradise (met de cd 'Temptation') kans op deze prijs. Een opvallende en terechte verschijning in de categorie jazz inter-nationaal is Andrew Hill met zijn uitmuntende album 'Time Lines'. Hij moet het opnemen tegen Manu Katché ('Neighbourhood'), Randy en Michael Brecker ('Some Skunk Funk') en het Brad Mehldau Trio ('Day Is Done').

Voor de beste muziek-dvd zijn onder anderen Keith Jarrett en Billie Holiday genomineerd. In de categorie world behoren onder anderen Tania Maria en Anouar Brahem tot de kans-hebbers. De winnaars worden in november bekend gemaakt. Vorig jaar won Branford Marsalis twee Edisons, voor beste jazz-album internationaal ('Eternal') en beste muziek-dvd ('A Love Supreme - Live In Amsterdam'). Benjamin Hermans 'Heterogenity' won toen in de categorie jazz nationaal.

De Edison, de Nederlandse prijs voor 'geluidsdragers van bijzondere kwaliteit', is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. De prijs, een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d'Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Grammy Award, de Duitse Echo Award en de Franse Victoire.

Meer weten?
  • Klik hier voor onze recensies van de genomineerde cd's van Randy & Michael Brecker, Eric Vloeimans,
        Manu Katché, Branford Marsalis (ook de dvd), Yuri Honing Wired Paradise en twee cd-recensies van
        Anouar Brahem.

    (Anoniem, 13.10.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.