Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Nieuwe jazz uit IJsland op het European TryTone Festival

Op 2, 3 en 4 november vindt het European Trytone Festival plaats met concerten in Tilburg (Paradox) en Amsterdam (Zaal 100). De IJslandse gitarist Hilmar Jensson is de gastprogrammeur van het European TryTone Festival 2006. In het programma dat hij heeft samengesteld ligt de focus op de creatieve, moderne kant van de IJslandse jazz.

Er wonen minder mensen in heel IJsland dan in de stad Amsterdam. Toch zijn er duizen-den orkesten, koren, muziekscholen en bandjes. De IJslandse muziekscene bruist en borrelt, mede dankzij internationaal succesvolle popacts als Björk, Sugarcubes en Sigur Ros. Ook de jazzcultuur op het eiland is rijk en divers, maar bij ons nagenoeg onbekend. Trytone haalt voor de achtste editie van zijn jaarlijkse internationale festival drie bands uit de voorhoede van de IJslandse jazz naar Nederland: Tyft, Napoli 23 en Filis.

De concerten van het European TryTone Festival vinden plaats in de eerste week van november in Tilburg en Amsterdam. Er is een 'carte blanche' voor Hilmar Jensson in Zaal 100 (2/11). En Napoli 23, Flis en Tyft treden op in Paradox (3/11) en Bimhuis (4/11).

Meer weten?
  • Klik hier voor een uitgebreid artikel over de IJslandse muziekscene met daarin een interview met
        Hilmar Jensson door Koen Schouten.
  • De website van TryTone.

    (Anoniem, 21.10.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.