Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Dino Saluzzi in woord en klank

Op dinsdag 31 oktober brengt het NPS-radioprogramma 'Passaat' tussen tien en twaalf uur 's avonds een portret van de Argentijnse bandoneonspeler Dino Saluzzi. Programma-maker Gustavo Pazos schenkt hierin ook aandacht aan het ontstaansproces van het bijzondere concert met de strijkers van het Metropole Orkest, dat Saluzzi zondag 5 november zal geven in Muziekgebouw aan 't IJ. Het programma is te beluisteren op de Concertzender tussen tien en twaalf uur 's avonds.

Tijdens het bovengenoemde concert zullen composities worden gespeeld van Saluzzi's cd 'Kultrum' (2005), die hij uitbracht in samenwerking met het Rosamunde Kwartet. Dino Saluzzi heeft deze stukken voor bandoneon en strijkkwartet speciaal bewerkt voor de strijkers van het Metropole Orkest. Bovendien vervaardigde hij in opdracht van de NPS een nieuwe compositie die tijdens het concert zijn wereldpremière zal beleven. De NPS zendt het concert live uit op de radio tijdens de Zondag van 6 op de Concertzender. Er wordt samengewerkt met het Spaanse Radio 3, dat het concert in Spanje ook live uitzendt.

In een uitgebreid interview met Hugo de Vries vertelt Dino Saluzzi onder meer over zijn 'magische driehoek'; drie bouwstenen die in de ogen van Saluzzi noodzakelijk zijn voor geslaagde muziek: het publiek, het instrument en de speler. Lees het hier.

Meer weten?
  • Klik hier voor een overzicht van de kabelfrequenties van de Concertzender bij u in de buurt.
  • De website van NPS Studio 6.

    (Anoniem, 30.10.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.