Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Bo's Art Trio ontmoet Simon Vinkenoog: jazz en live poetry

Aanstaande zondagmiddag speelt Bo's Art Trio met dichter/performer Simon Vinkenoog in Kunsthuis 13 te Velp. Zij brengen het programma 'Cobra'.

Het trio ontmoet een van de grondleggers van de live poetry: Simon Vinkenoog, die op onnavolgbare wijze voordraagt uit eigen en andermans werk. "Wij zijn de getuigen van knarsende, brekende, barstende tijden en onze muziek deelt daarin mee", hoor je dichter Vinkenoog zeggen. Mooier had hij het niet kunnen formuleren, want het trio van Bo van de Graaf (saxen), Michiel Braam (piano) en Fred van Duijnhoven (drums) spiegelt de wereld niet mooier voor dan hij is. Nét als Simon Vinkenoog, die voordraagt uit eigen en andermans werk. Het lijkt erop dat de musici er alles aan gedaan hebben om het vooral niet lekker, mooi of harmonieus te laten klinken. Toch zijn er ook genres te ontdekken, zoals ragtime. En de heren wagen zich ook aan een (alternatieve) smartlap. Wel met gevoel voor humor.

De gedreven en geëxalteerde performance van Vinkenoog sluit naadloos aan bij de werk-wijze van Bo's Art Trio: muziek met een groot beeldend vermogen, direct uit de tube, spontaan en met een voorliefde voor felle kleuren, hier en daar gelardeerd met fijne nuances en miniatuurtjes. De 78-jarige Vinkenoog staat nog steeds volop in de belang-stelling, getuige zijn optredens met Spinvis en als solist op vele poëzie-manifestaties.

De musici van Bo's Art Trio spelen improvisatiemuziek die niet aan stijl gebonden is. Op basis van korte, kernachtige thema's wordt er uitbundig en spontaan gemusiceerd. Enkele jaren geleden maakte dit trio al furore met het programma 'Niet Met De Deuren Slaan', waarin werd geïmproviseerd op liedjes uit de kinderserie 'Ja Zuster, Nee Zuster'. De VPRO bracht een cd uit van dit project (Eigenwijs 9738). Bo's Art Trio speelt composities van Bo van de Graaf. De stukken zijn aanleiding voor heftige en hilarische muzikale discussies. Opvallend is de snelheid en wendbaarheid van de improvisaties. Ze zijn geestig, spits en vol van warme emoties.

Meer weten?
  • De website van Kunsthuis 13.

    (Anoniem, 26.10.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.