Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Zelfs de muizen waren er stil van
Rob van Bavel Trio, vrijdag 8 september 2006, Kraaij & Balder, Eindhoven

Het nieuwe seizoen van Jazz at the Crow werd geopend met een weergaloos concert van het Rob van Bavel Trio. Met Wiro Mahieu (bas) en Chris Strik (drums) kreeg het attente publiek een absoluut memorabel concert te horen. Het is een ongeschreven wet dat in situaties waarbij sprake is van een goede vibe en wisselwerking met het publiek, het beste in een muzikant naar boven komt. Als men ook het hele dynamiekspectrum kan incorporeren om tot mooie contrasten te komen, dan kan dat tot iets bijzonders leiden.

De stukken die Van Bavel in petto had waren grotendeels afkomstig van zijn recente cd 'Generations'. De kwaliteiten van zijn pianospel zijn al vaak in alle toonaarden euforisch bezongen. En ook vanavond maakte hij zijn reputatie meer dan waar. Bassist Wiro Mahieu maakt sinds kort deel uit van het trio, dat ook in de nieuwe reeks Jazzimpuls-concerten is opgenomen. Hij maakte vanavond een ijzersterke indruk en bespeelde de bas van hoog tot laag, met toonvaste intonatie, een prettige volle toon en gedegen techniek.

Hij is altijd welkom en graag gehoord in 'The Crow': Chris Strik. Ook hij maakte vanavond van de gelegenheid gebruik om zijn spel met veel dynamische pianissimo en forte subtili-teiten te kruiden. Wat een perfecte solo en drive leverde hij bijvoorbeeld in het razend-snelle 'Parisian Thoroughfare' van Bud Powell. Strik was voor Rob van Bavel bij voort-during de ideale sparringpartner, die hem de gelegenheid bood om zijn excellente piano-spel te etaleren, maar ook inspireerde met stimulerend drumwerk.

Mahieu's bijdrage was van wezenlijk belang en zijn importantie en basstatuur groeit nog steeds. Liefhebbers van het klassieke pianotrio met uitstekende musici met een afwis-selend repertoire van klaterende up-tempos en indringende ballads, zullen de weg naar een van hun concerten zeker weten te vinden. Dat zouden de toehoorders van vanavond gezien hun bijval u dan ook zeker aanraden.

Klik hier voor een fotoverslag van dit concert.

Meer weten?
  • Klik hier voor het concertschema van de reeks Dubbelconcerten.

    (Anoniem, 21.9.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.