Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Piet Noordijk en Rita Reys bij Cultura

Cultura is de naam van het nieuwe cultuurkanaal van de Publieke Omroep. Het is 24 uur per dag, zeven dagen in de week te zien via digitale televisie en internet. Kijkers kunnen met Cultura kennis maken met vele recente en oudere programma's over muziek (zowel licht als klassiek), boeken, films, documentaires, talkshows en andere schatten uit het rijke Hilversumse omroeparchief.

Vanavond bij Cultura aandacht voor altsaxofonist Piet Noordijk en zangeres Rita Reys. Hadassah de Boer en Andrew Makkinga bespreken deze twee Nederlandse jazzgiganten om 20.51 uur in het Cultura Journaal met Amanda Kuyper, jazzredacteur van het NRC-Handelsblad. In 'Het uur van de wolf' om 21.00 uur meer aandacht voor Piet Noordijk. Door vele kenners wordt hij beschouwd als de grootste altsaxofonist van Europa. Hij zit 60 jaar in het vak en toert nog volop in binnen en buitenland. De documentaire schetst een beeld van belangrijke waarden die de jazzmusicus aanhangt: zijn muziek en zijn vriend Bas, waarmee hij al 35 jaar samenleeft.

Om 21.52 uur in een andere aflevering van 'Het uur van de wolf' de enige jazzdiva van Nederland, Rita Reys. In 1960 werd ze uitgeroepen tot Europe's First Lady of Jazz. Rita Reys wilde eigenlijk het operettevak in, maar in de oorlog ontmoet ze jazzdrummer Wessel Ilcken en vanaf dat moment staat het leven van Reys in het teken van de jazz. Tot op de dag van vandaag. 'Rita Reys, last lady of jazz' is een boeiend portret van een eigenzinnig mens.

Uitzending: vanavond (vrijdag 29 september) van 20.51 uur tot 0.00 uur via de website van Cultura.

(Anoniem, 29.9.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.