Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Mark Harrison Quintet - 'Are We There Yet?' (Harrison Music, 2005) ****

Na het debuutalbum 'The Road Ahead' uit 2002 is deze nieuwe plaat opnieuw een schot in de roos, met alle nummers geschreven door de gedreven leider: pianist/keyboardspeler Mark Harrison. Hij mag dan misschien niet zo bekend zijn in de jazzscene, maar hij heeft toch al een Grammy Award op zijn naam staan, schrijft muzikale leerboeken en muziek voor de Amerikaanse tv-zenders met programma's als 'Mambo Kings', 'Star Trek', 'ER' en 'Friends'. Ook speelde Harrison met Jimmy Haslip, John Molo en Jay Graydon.

Maar nu terug naar het nieuwe album, 'Are We There Yet?', dat door dit Mark Harrison Quintet in elf tracks is volgespeeld. Het kwintet bestaat hier naast Harrison uit gitarist Mark Chosak, bekend van zijn cd 'Perception', bassist Steve Billman, drummer Matt Star en twee saxofonisten, te weten Rick Rossi, die onder meer heeft opgetreden met Ray Charles en George Duke, en Jacky Klimek, die Rossi in zes tracks aflost.

De muziek is het best te omschrijven als krachtvolle groovy muziek die de funky kant van de jazzmuziek belicht. Er is een groot contrast tussen de elf muziekstukken, van boogie-woogie in het nummer 'Green Bananas' tot smooth jazz met een stuwende backbeat en met een surroundgeluid van het keyboard. De titelsong 'Are We There Yet?' heeft een aanstekelijke melodie en de verzamelde musici in dit kwintet weten het moeiteloos met veel energie tot leven te wekken.

Het is een plezier om dit album te beluisteren; ook voor de niet echte diehard jazzfans zal het weinig moeite kosten om enkele tunes moeiteloos na te neuriƫn, en daar gaat het toch om?

Labels:

(Anoniem, 7.9.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.