Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Eric Vloeimans krijgt Elly Ameling Prijs

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland heeft op voordracht van de jury de Elly Ameling Prijs Rotterdam 2006 toegekend aan trompettist Eric Vloeimans. De prijs, ter waarde van 5.700 euro, wordt op 10 november uitgereikt door burgemeester Ivo Opstelten in de Burgerzaal van het Stadhuis van Rotterdam. De jury bestond uit Gabriel Oostvogel (voorzitter), Maria Kuster, Oscar van der Pluijm, Robin de Raaff en Kadir Selcuk.

Het juryrapport put zich uit in superlatieven: 'Eric Vloeimans staat voor de nieuwe gene-ratie van musici die zich weigeren te conformeren aan de bestaande kaders. Als klassiek geschoolde trompettist die zijn sporen heeft verdiend in de jazz is hij een excellent voor-beeld van de nieuwe hybride muzikant. Het type dat door zijn open muzikale en artistieke houding het absorptievermogen heeft zich een enorme reikwijdte aan muziekstijlen eigen te maken.'(...)'Niemand kan zo mooi fluisteren op de trompet als Eric Vloeimans. Niemand kan zo omfloerst knetteren. Niemand kan zulke gave kraakjes en zulke pure noten blazen als hij.'

Eric Vloeimans (1963) studeerde jazz en klassieke trompet aan het Rotterdams Conser-vatorium. Na zijn afstuderen in 1988 ontving hij een beurs om verder te studeren aan de New York School in New York. In 1992 richtte hij het Eric Vloeimans Quartet op, samen met Anton Goudsmid, Arnold Dooijeweerd en Pieter Bast. Na de eerste cd 'No Realistics' volgden 'First Floor' en 'Bestiarium'. Vloeimans werkte zowel op het podium als in de studio samen met vele grote namen uit de Nederlandse en internationale muziekwereld, waaronder Jeroen van Vliet, Harmen Fraanje, Jasper van 't Hof, Anton Goudsmit, Ernst Reijseger, John Taylor, Marc Johnson, Joey Baron, Jarmo Savolainen en Nguyên Lê. Zijn laatste cd 'Summersault' met zijn trio Fugimundi stond langdurig op nummer één in de toptien van weekblad HP/De Tijd. Eerder ontving Vloeimans de Boy Edgar Prijs, twee Edisons en een Bird Award.

Meer weten?
  • Een interview met Eric Vloeimans door Remco Takken.
  • Ons concertverslag van een optreden van Fugimundi in de Toonzaal, Den Bosch op 3 februari 2006.

    (Anoniem, 14.9.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.