Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Benjamin Herman: nieuw album en VPRO/Boy Edgar Prijs-tour

De productiviteit van de kersverse VPRO/Boy Edgar Prijswinnaar Benjamin Herman kent letterlijk geen grenzen. Afgelopen jaar bracht hij verschillende cd's en vinylplaten uit, en binnenkort verschijnt alweer zijn nieuwe album: 'The London Session' (Dox Records). Deze cd is onlangs in Engeland opgenomen met trombonist Bart van Lier en het trio van de legendarische Engelse pianist Stan Tracey. Het album ligt vanaf vandaag in de winkels.

Daarnaast start het Benjamin Herman Quartet vanaf 30 september met een tournee door Nederland in het kader van de VPRO/Boy Edgar Prijs. Tevens zal de saxofonist in novem-ber met Stan Tracey een aantal optredens in Londen verzorgen om de release van zijn nieuwe cd in Engeland te promoten. De VPRO/Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, werd in april van dit jaar aan Herman uitgereikt.

In het bijbehorende juryrapport werd Benjamin Herman alom geprezen als een veelzijdig musicus en bandleider, die het publiek blijft verrassen met zijn muziek. En verrassen zal hij zeker in zijn nieuwe kwartetbezetting waarmee hij korte metten maakt met de tradi-tionele gitaar-met-saxofoon jazz. Tijdens de aankomende tournee zullen ze repertoire spelen van Hermans cd 'The Itch', die door de Volkskrant werd benoemd tot de allerbeste jazzplaat van 2005. De concerten van het Benjamin Herman Quartet die sindsdien hebben plaatsgevonden zijn nu al legendarisch te noemen.

Meer weten?
  • Onze recensie van het concert van het Benjamin Herman Quartet op 6 februari 2006 in Wilhelmina,
        Eindhoven.

    (Jacques Los, 25.9.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.