Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




20 Jaar Bik Bent Braam

Bik Bent Braam bestaat 20 jaar en viert dat op maandag 9 oktober in het Bimhuis in Amsterdam door de beste dingen van het leven samen te brengen: muziek en lekker eten. Michiel Braam en de Italiaanse topkok Bigio l'Oster hebben veel gemeen: een grote kennis van en respect voor de traditie en een uiterst originele, vrijzinnige en speelse geest.

Bik Bent Braam speelt een stuk uit elk van de tien programma's die Braam vanaf 1986 voor de band heeft geschreven, zoals daar zijn 'De Parkeermeterfabriek', 'Howdy', 'Het XYZ der Bik Bent Braam', 'Alle 13 Goed' en 'Bik Bent Braam goes Bonsai'. Hoewel de basis dezelfde is gebleven, is er in twintig jaar ook veel veranderd: nieuwe musici versterkten de gelederen en gaandeweg maakte de band zich het 'bonsaien' eigen: een manier van improviseren die uniek genoemd mag worden. Mede daarom kan het interessant zijn om te zien hoe Bik Bent Braam anno 2006 zal omgaan met die oudere stukken uit hun repertoire.

Bigio l'Oster brengt in zijn restaurant bij Albino (in het Italiaanse Bergamo) eten en muziek al jaren samen tijdens zijn 'Jazz a Niuporc'-festivals, waar Braam enkele jaren geleden te gast was. Speciaal voor deze gelegenheid laadt hij een bus vol met biologi-sche ingrediënten uit zijn eigen streek en zelfgemaakte wijn die door kenners tot de top wordt gerekend. Door de traditie van zijn streek te combineren met een eigenzinnige, fantasievolle aanpak zet hij een diner op tafel dat net zo origineel is als de muziek van het eerste deel van deze double-bill.

De totaalprijs voor concert, diner en wijn bedraagt € 45,-. Maar u kunt natuurlijk ook alleen naar het jubileumconcert. Reserveren kan bij het Bimhuis.

Meer weten?
  • Klik hier voor een fotoverslag/recensie van BBB in de Toonzaal, Den Bosch op 17 februari 2006.
  • Klik hier voor een fotoverslag van BBB in Paradox, Tilburg op 5 januari 2004.
  • Klik hier voor een fotoverslag/recensie van BBB in Wilhelmina op Eindhoven, 5 januari 2004.

    (Anoniem, 9.9.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.