Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




ZomerJazzFietsTour: het leukste en interessantste Nederlandse jazzfestival

De vertrouwde Groningse ZomerJazzFietsTour vindt plaats van 25 tot en met 27 augus-tus 2006. Het is alweer de twintigste editie. Op de zaterdag wordt er geconcerteerd in schitterende middeleeuwse kerkjes en boerenschuren in het prachtige landschap van het Reitdiepdal ten noordwesten van de stad Groningen. De keuze uit een nationaal en inter-nationaal gevarieerd programma met actuele jazz en improvisatiemuziek is enorm.

Interessante en verrassende buitenlandse groepen zijn onder andere Kenny Millions (of-tewel Keshevan Maslak) Techjazz, Herb Robertson & The Space Cadets, het duo Trevor Watts/Jamie Harris, het Barbaric Trio featuring Andy Lester, het duo Evan Parker/Louis Sclavis en Sexmob, met onder meer slide-trompettist Steve Bernstein en altist Briggan Kraus.

Nationale prominente formaties zijn onder andere het trio Wierbos/Goudsmit/De Boo, Sliphorn + Han Bennink (een kwartet met Joost Buis, Paul Palessen en Ernst Glerum), Bite The Gnatze en het Zapp String Quartet. De voormalige bassist van diverse Gijs Hendriks-formaties, Bert van Erk, presenteert de groep Jubilee Five met Wolter Wierbos, Paul van Kemenade, Frankie Douglas en afro-percussionist Mousse Pathe M'Baye.

Op vrijdag 25 augustus vindt in het Groningse Grand Theater de proloog 'From Russia with love' plaats, met onder andere Evelin Petrova (stem/accordeon), Alexei Arkhipovsky (balalaika) en Kenny Millions met Ernst Glerum en Han Bennink. Nieuw is op zondag 27 augustus de Zomerjazzkunsttour. In 6 kunstenaarsateliers in de stad Groningen vinden concerten plaats met Sexmob, Evan Parker/Louis Sclavis, het Barbaric Trio, Klaas Hek-man/Fred Lonberg-Holm/Veryan Weston, Oene van Geel/Anton Goudsmit en Rudy Lenze/
René van Barneveld. Het slotconcert is om 17.30 uur op Noorderzon met de Ousmans Fanfare featuring Sean Bergin.

Meer weten?
  • De website van de ZomerJazzFietsTour 2006.
  • Onze recensie van de ZomerJazzFietsTour 2005.
  • Onze recensie van de ZomerJazzFietsTour 2004.

    (Jacques Los, 13.8.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.