Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Wereldtopper Chano Dominguez exclusief op Wereld Jazzdagen 2006

De organisatie van de Wereld Jazzdagen, het jazz-, world- en crossover-muziekfestival dat van 1 tot en met 3 september plaatsvindt op het Grotekerksplein in het hartje van de Dordtse binnenstad, is trots dat de Spaanse pianist Chano Dominguez met zijn Sexteto op zaterdag 2 september voor een exclusief concert naar Dordrecht komt. Dominguez, van wie Wynton Marsalis zei dat hij tot de tien beste musici van de wereld behoort, is de meester van de flamenco jazz. Het belooft een mooie show te worden, want tot het sextet van Chano behoort ook een danser.

Muziek en dans zijn de belangrijkste ingrediënten tijdens de Wereld Jazzdagen. Voor iedereen is er wel iets te beleven, maar zeker ook te ontdekken. De kwaliteit van de muziek en de afwisseling in het programma staan hier borg voor. Maar behalve muziek en dans wil de festivalorganisatie haar publiek meer bieden. Het Grotekerksplein, van zichzelf al historisch en sfeervol, zal veranderen in een echt festivalterrein, waar het mede dank-zij de aanwezige voorzieningen en catering goed toeven is.

In tegenstelling tot voorgaande edities begint het festival dit jaar al op vrijdag 1 septem-ber. Het spits wordt afgebeten door de twee winnende big bands van de door Stichting voor Kunstzinnige Vorming ToBe georganiseerde Big Band Battle, die zaterdag 26 augus-tus heeft plaatsgevonden. Hierna zal New Cool Collective het publiek in beweging zetten met haar 'steaming mix of highly danceable soul and jazz spiced with Latin flavors'. Voor publiek dat de Jazz & Beyond-avonden in Jazzpodium DJS nog niet kent, is de afterparty met Home Cookin' zeker een aanrader.

Op zaterdag 2 september gaat het festival verder met een zeer afwisselend programma. Vanaf 14 uur treden Baraná & Co (crossover tussen jazz en niet-westerse (Arabische en Turkse) klassieke muziek, Baseline (Hein van de Geyn met als speciale gast niemand minder dan de Amerikaanse jazzgitarist John Abercrombie), de Guinese zangeres Maciré Sylla & Djembé Faré (grote nieuwe ster aan het worldfirmament met catchy songs, waarbij traditionele Afrikaanse muziek vermengd wordt met hedendaagse jazz, reggae en rock) en het eerdergenoemde Chano Dominguez Sexteto. De avond wordt in de Ponton-nier afgesloten met latin jazz van de negenmansformatie Panchito.

Op zondag 3 september zijn vanaf 14.30 uur Ronald Snijders Extended Band en Michiel Borstlap met zijn band Elektron te bewonderen op het podium op het Grotekerksplein. Fluitist Ronald Snijders brengt zeer swingende Afro-Surinaamse jazz en Elektron staat voor hiphop, dance en jazz op een funky basis. Zeer veel wordt ook verwacht van het klassieke jazzconcert dat op zondag 3 september om 13.00 uurin de Grote Kerk plaats vindt. Samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw zal de internationaal vermaarde sopraan Miranda van Kralingen een uitvoering van het 'Sacred Concert' van Duke Ellington geven. Voor dit concert geldt een entreeprijs van € 10,-. Kaarten zijn in de voorverkoop te krijgen via VVV Zuid-Holland Zuid.

Meer weten?
  • De website van de Wereldjazzdagen.

    (Jacques Los, 23.8.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.