Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Veel jazz op Amsterdamse Uitmarkt

Komend weekend biedt de Uitmarkt in Amsterdam een keur aan gratis toegankelijke concerten van topacts uit de Nederlandse jazzscene, waaronder Jesse van Ruller, Bas van Lier, Tineke Postma, Robert Rook, Francien van Tuinen, Zapp Stringquartet en Susanne Alt.

Ook drie groepen van het Jazz in Motion-label treden op. Zaterdag speelt op het Beurs-plein Yuri Honing Wired Paradise (14.30 - 15.00 uur). Gitarist Paul Jan Bakker (bekend van Kane, Anouk en de nieuwe groep Seven) vervangt Frank Möbus. Bij volgende concerten van Wired Paradise zullen Bakker en Möbus waarschijnlijk beiden deel uitmaken van de groep.

In het Bethaniënklooster geeft het Tony Overwater Trio zaterdagavond een concert (21.30 - 22.00 uur). Na twee succesvolle cd's met werk van Oscar Pettiford en Duke Ellington is het trio nu van plan composities van Maarten Ornstein (die in deze formatie klarinet en tenorsaxofoon speelt) op te nemen. Vermoedelijk wordt op de Uitmarkt al een tipje van de sluier opgelicht.

Op dezelfde locatie is er zondag een optreden van drummer Joost Lijbaart en pianist Wolfert Brederode (16.30 - 17.00 uur). Deze twee musici, die naar aanleiding van de opnamen van het luisterboek 'Schaduwkind' van Frans Thomése besloten als duo te gaan optreden, geven een voorproefje van hun debuut-cd 'One', die in oktober wordt uitge-bracht.

Meer weten?
  • Klik hier voor het programma van de Uitmarkt.
  • De website van Jazz In Motion.

    (Anoniem, 25.8.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.