Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Singer Laren Jazz Award voor Marius Beets

De initiatiefnemers van Laren Jazz waren het in 2003 al snel onderling eens. De weder-opstanding van jazz in Laren verdiende een prestigieuze muziekprijs. De belangrijkste criteria voor toekenning zijn: een Nederlandse jazzmusicus (m/v), jong en talentvol.

Heel kort voor het zo plotselinge overlijden op 7 mei jl. van Han Reiziger had de jury een begin gemaakt met de nominaties voor de Singer Laren Jazz Award 2006. Op Reizigers lijstje stond de naam Marius Beets bovenaan en de twee andere juryleden Dick Bakker en Cees Schrama waren het er direct mee eens: Marius Beets (1966) moet de prijs dit jaar krijgen. De Award wordt zaterdagavond 2 september om 23.00 uur tijdens Laren Jazz 2006 uitgereikt door juryvoorzitter Schrama, voorafgaand aan een heel bijzonder concert van alle Singer Laren Jazz Award-winnaars tot nu toe.

Laren Jazz 2006 biedt overigens een aardig programma. Op zaterdagavond geeft wereld-topper Oleta Adams een optreden in de concertzaal van het Singer Theater. In de tuin swingende klanken van The Pasadena Roof Orchestra, Candy Dulfer en de New Cool Collective Big Band. In de foyer spelen Frits Landesbergen, Jeroen de Rijk, Johan Clement, Eric Timmermans en zangeres Joke Bruijs.

Meer weten?
  • De website van het Laren Jazz Festival.

    (Jacques Los, 30.8.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.