Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Rectificatie Munich Records

Onlangs bracht Draai om je oren het bericht dat Munich Records, na het overlijden van oprichter Job Zomer, zou stoppen met het uitbrengen van jazz-cd's. Naar aanleiding daarvan stuurde Ben Mattijssen, directeur van Munich Records, ons het volgende bericht:

"Omdat er recentelijk op deze site een onjuist bericht is geplaatst, waarin staat dat Munich Records zou 'stoppen met jazz', is hierdoor onnodig onrust ontstaan in de detail-handel en bij een aantal labels. Omdat wij de hierdoor ontstane emotionele en financiƫle schade bij Munich Records zoveel mogeljk willen beperken, hebben wij de behoefte om e.e.a. te corrigeren.

Munich Records gaat gewoon door met het distribueren van haar jazzcatalogus en jazz-labels zoals Timeless en Jazz Impuls. Wel stopt Munich om economische redenen met het uitbrengen van nieuwe jazzproducties. Deze beslissing heeft niets te maken met het in-ruilen van jazzproducties tegen producten met een hogere omzetsnelheid, maar is slechts een afweging tussen kosten en baten.

Munich Records is zonder enige twijfel het levenswerk van Job Zomer. Daarnaast had hij een grote passie voor jazzmuziek in het algemeen en Nederlandse jazz in het bijzonder, wat resulteerde in het sponsoren, produceren en begeleiden van een groot aantal ge-talenteerde Nederlandse jazzmuzikanten. Voor zijn initiatieven en tomeloze inzet ontving hij een paar jaar geleden de onderscheiding Ridder in de orde van Oranje Nassau. Wij kijken vol dankbaarheid en respect terug aan een uniek en uitzonderlijk man."

Volgens ons blijft het echter een vaststaand feit dat Munich Records stopt als producent van nieuwe jazz-albums. En hoe je het ook wendt of keert, dat is toch weer een gevoe-lige aderlating voor de jazzmuziek, zo kort na het onzalige besluit van de Raad van Bestuur Publieke Omroep om per 4 september met het uitzenden van jazz op de Radio 4 te stoppen.

(Anoniem, 13.8.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.