Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Kritiek op programmering Jazz in Lighttown neemt toe

Het internationale Jazz & Blues Festival Eindhoven, Jazz in Lighttown, moet het tijdens de 30e editie op 25, 26 en 27 augustus andermaal zonder grote publiekstrekkers doen. Tal van optredende muzikanten hebben weliswaar hun sporen verdiend door in het verleden samen te werken met allerlei vedetten, maar de vedetten zelf ontbreken.

Volgens voorzitter Hans Brian van de organiserende Stichting Jazz in Lighttown is er gewoon geen geld voor spectaculaire namen op het affiche. In het Eindhovens Dagblad zegt hij: "De economie mag na de recessie van de afgelopen jaren dan aantrekken, aan de sponsorbudgetten is dat nog niet te merken. Bovendien zijn er tegenwoordig enorm veel festivals en publieksevenementen die allemaal in dezelfde vijver vissen. Dat maakt de spoeling dun." Desondanks biedt het programma dit jaar volgens medebestuurslid Hans Holman nog voldoende kwaliteit. "Er zijn legio bands die smeken om te mogen komen spelen." (sic)

Toch valt in Eindhoven in toenemende mate kritiek te beluisteren op het klaarblijkelijke onvermogen van de Stichting Jazz in Lighttown om sponsors aan zich te binden. Wat dat betreft lijkt het wachten op een opvolger van wijlen Theo de Vries, de Eindhovense Mister Jazz, die daar veel beter in slaagde. Al kan worden gesteld dat het programma wat jazz betreft eigenlijk al jarenlang een behoudende koers vaart, met voornamelijk mainstream en oude stijl. Het blijft jammer dat progressievere organisaties als Jazzpower en Stichting Live Jazz Promotions niet worden betrokken bij de programmering teneinde het festival een eigentijdser gezicht te geven.

Meer weten?
  • De website van Jazz in Lighttown.

    (Anoniem, 18.8.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.