Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




'Baby Loves Jazz' brengt kinderen aan de jazz

Andy Blackman Hurwitz, een veteraan uit de muziekindustrie in dienst van het Verve-label, kwam met het concept 'Baby Loves Music': een cd-serie die ouders een manier biedt om hun kinderen te laten kennismaken met verschillende muziekgenres op een niet-kinderachtige wijze, want het gaat om echte muziek, gespeeld door echte muzikanten.

Na het succes van 'Baby Loves Disco', 'Baby Loves Hip Hop' (geproduceerd door hiphop-ster Prince Paul) en 'Baby Loves Salsa' (met het Spanish Harlem Orchestra) is er nu 'Baby Loves Jazz: Go Baby Go', een cd met een aantal favoriete kinderliedjes die worden geïnterpreteerd in een variëteit aan jazzstijlen.

De playlist bevat onder meer 'Ten Little Monkeys', 'The Wheels On A Bus', 'I’ve Been Working On The Rail Road' en 'Old MacDonald', die hier is veranderd van boer in band-leider en zo alle musici kan introduceren ("Old MacDonald had a band, eeyah eeyah hoo..."). Met 'Scat Song' kunnen de kinderen leren scatten. Verder kunnen ze toeteren en meetrommelen. Korte tussenstukjes laten de kinderen kennismaken met instrumenten als saxofoon, trompet en bas. Het album is qua tracklisting en arrangementen bovendien zo opgebouwd, dat tegen het einde van de cd de kleintjes in slaap kunnen vallen met de trilogie 'You Are My Sunshine', 'Banana Boat Song' en 'Lullabye'.

'Go Baby Go' wordt uitgevoerd door een imposante band. Sharon Jones en Babi Floyd (Rolling Stones, Steely Dan) wisselen elkaar af op zang. Zij worden begeleid door Steven Bernstein (Sex Mob) op trompet, Briggan Krauss (Sex Mob) op saxofoon, John Medeski (Medeski, Martin & Wood) op toetsen, Ben Perowsky (Dave Douglas, John Zorn) op drums, en Brad Jones (Marc Ribot, Jazz Passengers) en Lonnie Plaxico (Dizzy Gillespie, Cassandra Wilson) op bas.

Deze band gaat in de herfst op tournee door de Verenigde Staten met speciale 'Baby Loves Jazz'-concerten. Het live-debuut is in september op het Monterey Jazz Festival.

(Anoniem, 30.8.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.