Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


North Sea Jazz

North Sea Jazz impressies

Even een berichtje vanuit de nieuwe locatie van het North Sea Jazz Festival: Ahoy' Rot-terdam. De organisatoren lijken er het volste vertrouwen in te hebben dat de bezoekers tevreden huiswaarts gaan keren en dat al te valse nostalgie zal worden ontkracht door de opgedane ervaringen. De aanwezigheid van Rotterdamse coryfeeën als dagburge-meester Opstelten en nachtburgemeester Deelder zetten dit zelfvertrouwen kracht bij.

Lopend door het evenementencomplex valt al meteen de winst in vierkante meters op: ruime loopgangen en hallen. Zo vlak voor de start van het driedaagse festival lijkt de hier en daar geuite scepsis en kritiek over de verhuizing uit Den Haag redelijk voorbarig; de ruimtes schijnen prima uitgerust en goed ingericht. Zo zijn er ook veel meer stoelen en dus zitplaatsen, wat weer gesleep met tuinstoeltjes en andere noodgrepen scheelt. Ook akoestisch zijn er de nodige maatregelen getroffen met het aanbrengen van geluids-dempend doek. Hopelijk is er niet teveel last van overwaaiend geluid en gedreun vanuit aanpalende zalen.

Het spektakel wordt straks in gang gezet met concerten van artist in residence Branford Marsalis (met het Rotterdams Philharmonisch Orkest), het James Carter Quartet (met het Jazzorchestra Of The Concertgebouw), het Brad Mehldau Trio, het Tom Beek Quintet en - voor de popliefhebbers - Jamiroquai, om de meest in het oog springende namen even te noemen. Let the music play!

(Anoniem, 14.7.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.