Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Munich-oprichter Job Zomer overleden

Op donderdagochtend 20 juli overleed jazzmuzikant en oprichter van het platenlabel Munich Records Job Zomer. Hij is 68 jaar geworden.

Zomer kocht in 1972 de platenzaak Munnickendam Groothandel in Amsterdam. Hij veranderde de naam in Munich Records, geïnspireerd door de Olympische Spelen die dat jaar in München werden gehouden. Terwijl Munich Records tegenwoordig zowel jazz als alternatieve pop uitbrengt en een grote distributietak heeft, begon het onder leiding van Job Zomer als een klein jazzlabel. Munich brengt cd's uit van Nederlandse jazzmusici als Willem Hellbreker, Martijn van Iterson, Rob van Bavel, Fay Claassen en Piet Noordijk.

Job Zomer leed aan de ziekte van Wegener, een ziekte aan het afweersysteem, die zich 23 jaar geleden voor het eerst openbaarde. Vijftien jaar geleden stopte hij als directeur, maar hij bleef tot een half jaar geleden als producer en muzikant actief. Hij presenteerde jarenlang op zondagmorgen een jazzprogramma bij Dalux FM, de lokale omroep van de gemeente Wageningen. Ook speelde hij als saxofonist in een aantal bands.

(Anoniem, 25.7.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.