Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Franz von Chossy Trio wint Dutch Jazz Competition 2006

Het Franz von Chossy Trio heeft de prijs gekregen voor beste groep 2006 in de Dutch Jazz Competition. Jurylid Henk Meutgeert maakte dit vrijdagnacht 14 juli aan het eind van de sfeervolle finale in de Volga zaal van het North Sea Jazz Festival bekend.

De jury, waarin naast Meutgeert (pianist, componist) ook Leo van Oostrom (saxofonist), Martin Fondse (pianist, componist) en Bart van Lier (trombonist) zaten, verkoos Franz von Chossy Trio op grond van het originele, dynamische en soms virtuoze (samen-)spel. Opvallend was dat de pianist en componist van het trio op basis van zijn 'subtiele, ruim-telijke en persoonlijke spel' eerder ook al de prijs voor beste solist 2006 had binnen-gesleept.

Franz von Chossy is geboren in Duitsland en volbracht het conservatorium in Amsterdam. Hij werkte onder meer als pianist voor de VPRO-televisie, studeerde verder aan de Man-hattan School of Music en volgde additioneel een opleiding filmcompositie. De contra-bassist van het trio, Sean Fasciani, heeft na een 'scholarship' aan de Berkeley College of Music in Californie onlangs het Amsterdamse conservatorium afgesloten. Drummer Flin van Hemmen was reeds prijswinnaar; hij werd in de Dutch Jazz Competition 2004 uitgeroepen tot beste solist.

Jos Heutmekers, met zijn Small Big Band nog in de halve finale, won met zijn prachtig gearrangeerde 'Leap' de Buma Prijs Beste Compositie 2006. Tijdens de finale werd het stuk op geheel eigen wijze vertolkt door John Abercrombie's European Quartet.

Het Franz von Chossy Trio neemt een gevarieerd prijzenpakket mee naar huis, bestaande uit de bekostiging van meerdaagse opnamen in een studio naar keuze, deelname aan de Young VIP tournee langs Nederlandse podia en een optreden tijdens het North Sea Jazz Festival 2007.

(Anoniem, 18.7.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.