Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Belgische Nationale Loterij geeft monstersubsidie aan Blue Note Records Festival

Nét voor het optreden van Cesaria Evora op vrijdag 21 juli kondigde Bruno Tuybens, de Belgische staatssecretaris voor Overheidsbedrijven, op het podium van het Blue Note Records Festival uitstekend nieuws aan. Via de Nationale Loterij kent hij een subsidie toe van 100.000 euro aan Blue Note Records Festival. Deze beslissing werd door Tuybens genomen in samenspraak met zijn voogdijminister van Begroting, Freya Van den Bossche. De motivatie van de staatssecretaris en de minister luidde dat de grote muziekfestivals de grote sponsorgelden aantrekken, terwijl middelgrote maar kwalitatieve festivals als Blue Note Records Festival het moeilijk hebben om sponsors warm te maken voor de echt belangrijke sponsorbedragen.

Het Blue Note Records Festival (13-23 juli) op de Bijlokesite te Gent was dit jaar aan zijn vijfde editie toe, maar kende van bij de start problematische begrotingsperikelen die cumuleerden wegens de snelle groei. Volgens Festivaldirecteur Bertrand Flamang is "deze subsidie van de Nationale Loterij niet alleen een deugddoende erkenning maar ook een broodnodige steun in het voortbestaan van het festival, waarbij van bij de start geop-teerd werd voor een hoogstaande kwalitieve en publieksverruimende programmering met uiterst democratische toegangsprijzen".

Voor de festivalorganisatie is jazz 'bevrijdingsmuziek', een sociaal-maatschappelijke stroming die verzuring tegen gaat en het zoeken van oplossingen en het streven naar zelfbeschikking voorop stelt. Dit engagement uit zich niet alleen in de programmakeuze maar ook in het hele festivalconcept. Flamang is de Belgische overheid dan ook dankbaar dat dit engagement middels deze subsidie onderkend wordt.

Binnenkort op onze site een uitgebreid verslag van het Blue Note Records Festival.

(Anoniem, 27.7.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.