Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Trio SF&D synoniem voor Spannend, Fris & Dynamisch
vrijdag 12 mei 2006, Kraaij & Balder, Eindhoven

Misschien niet direct namen die bellen doen rinkelen, maar deze heren weten wel degelijk van wanten en dat al meer dan 10 jaar. Rik Fennis (gitaar), Jo Didderen (Van Zalingen bas) en Rob Sprinkhuizen (drums en summiere elektronica). Zij brachten een afwisselend programma met fraaie intimistische momenten en uitbundige funky stuff, maar bovenal toonde dit trio eigenheid. Het drumwerk van Sprinkhuizen was powerfull en metronoom strak als de compositie daarom vroeg. Het trio swingde er behoorlijk op los!

De meeste composities waren van Fennis. Hij schrijft aansprekend, toegankelijk en melodieus materiaal, bijzonder geschikt voor fraaie vormgeving en dito improvisaties. Bassist Didderen zong als het ware als een bas-bariton op zijn Van Zalingen-instrument, leverde gedegen partij en dwong met zijn zuiver geïntoneerde solo's bewondering af. Het trio was zeer homogeen, alert en accuraat in de soms tricky nummers met listige stops en tempowisselingen.

Men wist in een handomdraai overtuigend diverse sferen neer te zetten. Bijvoorbeeld in het geëngageerde en gezongen 'Vijver', een compositie van Fennis en Sprinkhuizen die ook op hun cd 'Hip Hip' staat. Kortom, het betrof hier een verrassend, ongewoon en origineel trio dat bekende stukken als 'Stuffy' (Horace Silver), 'Adam’s Apple' (Wayne Shorter) en 'Straight Up And Down' (Eric Dolphy) eigenwijs onder de loep of op de hak nam en met respect herinterpreteerde. Ook een gezonde dosis in muziek vertaalde humor was bij hen nooit ver weg.

Klik hier voor een fotoverslag van dit concert.

(Anoniem, 4.6.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.