Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Cd-presentaties Paul van Kemenade

Altsaxofonist Paul van Kemenade presenteert binnenkort twee nieuwe cd's. Van 21 juni tot en met 5 juli gaat zijn kwintet op tournee door Zuid-Afrika voor negen concerten.
Op het South Seas Festival in het Baxter Theatre in Capetown (22 - 25 juni) en op het Grahamstown Festival (29 juni - 4 juli) wordt de nieuwe cd van het Paul van Kemenade Quintet gepresenteerd. Aan dit album werkten opnieuw een aantal Zuid-Afrikaanse muzikanten mee: Feya Faku, Sydney Mnisi, Bheki Khoza en Sonti Mndebele. Verder zijn
er gastbijdragen van de Belgische vocalist David Linx en trompettist Toon de Gouw.

De tweede nieuwe release betreft het project 'Strings Get Wings', waarvoor Van Kemenade en bassist Niko Langenhuijsen de composities en arrangementen schreven. Tijdens het North Sea Jazz Festival 2006 wordt deze cd 'gedoopt' met een optreden. De band, die naast Van Kemenade en Langenhuijsen bestaat uit een strijkkwartet (met de Franse violist Pierre Blanchard, violisten Herman van Haaren en Oene van Geel en cellist Emile Visser) en Pieter Bast (op cajon) geeft een concert op zondagavond 16 juli vanaf 18.30 uur. Direct aansluitend is er een tweede optreden van het Paul van Kemenade Quintet in het kader van de Nederlandse cd-presentatie van hun al eerder genoemde album.

(Anoniem, 12.6.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.