Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


The Turnaround

The Turnaround #14

Goed nieuws voor de fans van pianist Harmen Fraanje (die ook hier ter redactie zetelen): de opvolger van 'Sonatala' is verschenen bij Challenge Records. 'Ronja' is de titel van een cd, waarop hij andermaal wordt begeleid door gitarist Nelson Veras, bassist Hein van de Geyn en drummer Matthieu Chazarenc. Speciale gast is 'Magic' Malik Mezzadri, de buiten-gewone fluitist/zanger uit Frans-Guinea. Met onder meer 'My Funny Valentine', waarover mijn vader naar aanleiding van een
optreden in Tilburg eerder noteerde: "Niet eerder was zijn verpersoonlijking van deze standard zo indrukwekkend... het bleef oorverdovend stil in Paradox!"

Concord Music kwam onlangs met een fraaie cd-box set van het legendarische Miles Davis Quintet uit het midden van de jaren vijftig, dus met Coltrane op sax, Red Garland op piano, Paul Chambers op bas en Philly Joe Jones op drums. 'The Legendary Prestige Quintet Sessions', met op de hoes een schilderij van Davis zelf, omvat 32 tracks, waarvan er acht (radio- en tv-opnamen) niet eerder uitgebracht zijn. Verder een transcriptie van vijf soli van Miles en een veertig pagina's tellend boekwerkje met liner notes van Bob Blumenthal.

Voor zijn nieuwe cd 'Swing Moral' stelde Nils Wogram een septet samen met de nadruk op blaasinstrumenten, te weten die van Claudio Puntin (klarinet), Tilman Ehrhorn (tenorsax), Stephan Meinberg (trompet), Steffen Schorn (basklarinet, baritonsax), Frank Speer (altosax) en meestertrombonist Nils zelf natuurlijk. Drummer John Schröder completeert deze zeer interessante formatie. Het album is uitgebracht door Enja Records. Frank van Herk repte in de Volkskrant van mooie brede orkestraties, timbres die soms aan Gil Evans doen denken en melodieuze improvisaties, die soms prettig tegen het dissonante aan wringen. Sounds good!

(Anoniem, 18.5.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.