Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Mooi samenspel en diepgang bij concert Ramon Valle en Eric Vloeimans
zondag 14 mei 2006, Rasa, Utrecht

Op moederdag speelden twee grootheden op hun instrument samen in Rasa. Na een vermoeiende concertserie van de in Amsterdam woonachtige Cubaanse pianist Valle, speelde hij, net nadat hij op schiphol was geland vanuit Barcelona, een eerste set in een helaas matig gevulde zaal in Rasa.

Hij speelde met volle overgave nummers van voornamelijk eigen hand die terug zijn te horen op zijn cd 'Memorias'. Van vermoeidheid was niks terug te merken. Van ingetogen impressionistisch spel naar vrolijke motieven met een meer Afro-Cubaans ritmisch karakter; het werd een geslaagde eerste set. Valle speelde niet de meest eenvoudige maatsoorten, maar zijn muziek klonk geheel niet gecompliceerd en dat is knap! Opvallend was zijn perfecte beheersing van onafhankelijkheid tussen linker- en rechterhand. In een van zijn stukken speelde hij met zijn linkerhand een vrij ritmisch motiefje, waarbij hij met zijn rechterhand in verschillende tempi erovereen soleerde.

Na de pauze voegde Vloeimans zich bij Valle. De heren hebben elkaar een aantal keren ontmoet en raken steeds meer op elkaar ingespeeld. Na een wat aarzelend begin van Vloeimans - wat ik zelden bij hem kan bespeuren - speelde het duo een geslaagde tweede set. Er was een mooie balans tussen elkaars spel en duidelijk zichtbaar spel-plezier. De twee waren volkomen aan elkaar gewaagd. Er werd niet op safe gespeeld en regelmatig werd het avontuur opgezocht. Naast vrolijke nummers was er ook ruimte voor diepgang. In deze set passeerden ook nummers van Vloeimans de revue, waaronder enkele die zijn terug te vinden op zijn laatste cd 'Summersault'. Ook een jazzstandard als 'Caravan' werd vakbekwaam gespeeld met een prima timing. Deze twee muzikanten toonden aan hoe een uitstekende techniek in dienst kan worden gesteld van de muzikaliteit!

Voor de liefhebbers: Valle speelt met zijn trio wederom samen met Vloeimans in het Bimhuis op 22 juni. Op 23 juni is het drietal te gast bij Vloeimans in zijn thuisbasis, de LantarenVenster in Rotterdam.

Klik hier voor meer foto's van dit concert.

(Anoniem, 26.5.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.