Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Moker - 'Konglong' (W.E.R.F., 2005)

Het uit Belgen en Italianen bestaande jazzensemble Moker ziet zichzelf vooral als een muzieklaboratorium waarin onderzoek wordt gedaan. Het is juist het zoekproces dat de vijf bandleden bindt, niet zozeer het eindproduct. Toch mag dat er best zijn, getuige deze cd 'Konglong'. De kracht van Moker schuilt in de durf vele stijlen te mengen.

De band bestaat uit de in België zeer bekende koperblazer Bart Maris, die hier ook elec-tronica hanteert, tenorsaxofonist Zeger Vandenbussche, gitarist en oprichter Mathias Van de Wiele, contrabassist Dajo de Cauter en slagwerker Giovanni Barcella. Als gasten spelen mee Joachim Badenhorst op klarinetten en Frederik Heirman op trombone. De indi-viduele opvattingen van de band, gemengd met de vele stijlopvattingen én de diversiteit van het instrumentarium, zorgen voor een uiterst herkenbaar groepsgeluid.

Regelmatig wordt in vrije improvisaties de muziek opengebroken (als met een moker!), om meteen daarna met harmonische vormen naar tonaliteit terug te keren. Waarbij uitgebreide klanklandschappen evengoed een plaats vinden. Raar maar waar.

Deze recensie verscheen eerder in Brabants Dagblad.

(Anoniem, 31.5.06) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.