Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Gevarieerd en intrigerend programma bij Jazz in Duketown 2006

Wandelend door de sfeervolle straten van de Bossche binnenstad kan het publiek tijdens de dagen rond Pinksteren (vrijdag 3 t/m maandag 5 juni) wederom kennismaken met een grote verscheidenheid aan jazzstijlen. Op circa tien podia kan men ruim zestig concerten beluisteren van gerenommeerde artiesten uit binnen- en buitenland. Alle concerten van het driedaagse festival zijn gratis toegankelijk.

Een blik op het programma leert ons dat er weer het nodige muzikale vuurwerk te ver-wachten is. Wat te denken van de ontmoeting tussen de Moskouse klavierleeuw Simon Nabatov en het kwartet van de Poolse saxofoniste Angelika Niescier? "Haar toon is kristalhelder, scherp als een stiletto, maar prettig in de omgang," schreef onze recen-sent. Of de veelzijdige, in eigen land ietwat ondergewaardeerde toetsenist Jasper van 't Hof en zijn band, bestaande uit jazz-zwaargewichten Ilja Reijngoud (trombone), Eric van der Westen (bas) en Marcel Serierse (drums). Violist Oene van Geel en gitarist Anton Goudsmit, allebei gekend als hardwerkende virtuozen, met een mengeling van groove, jazz en impro. Bassist Stefan Lievestro, winnaar van de Deloitte Jazz Award 2005 en al jarenlang een gewaardeerd sideman, presenteert zijn debuut-cd 'Breakfast In Walhalla'
(een knaller naar verluidt) van zijn zinnenprikkelend sextet met Jesse van Ruller (gitaar), Jasper Blom (sax), Mete Erker (Sax), Harmen Fraanje (piano) en Hans van Oosterhout (drums). Verder onder het kopje curieus: Stolen Dan, een negenkoppig tribute-project dat een hommage brengt aan het werk van Steely Dan.

VPRO Radio besteedt veel aandacht aan het festival in de programma's 'De Laatste Jazz' en 'Is Dit Nog Wel Jazz?' (beiden Radio 4), met opnamen van een zestal concerten uit de Toonzaal.

Meer weten?
  • Kijk hiervoor het complete festivalprogramma en de radiouitzendingen.
  • Beluister een voorbeschouwing op Jazz in Duketown 2006 op de website van VPRO's 'De Laatste Jazz'.

    (Anoniem, 31.5.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.