Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




De X-factor van Xandra Willis
vrijdag 10 maart 2006, Kraaij & Balder, Eindhoven

Het waren warempel niet de minsten die Xandra Willis voor dit concert naar Eindhoven had meegenomen; Jan van Duikeren (trompet), Rob van Kreeveld (piano), Marius Beets (bas) en Martijn Vink (drums). Deze topmusici brachten een aantrekkelijk concert met een afwisselend repertoire, waarin Willis het vocale middelpunt was. Na 'What Is This Thing Called Love', de instrumentale opener, zong ze op overtuigende wijze en warmbloedig de traditional 'God Bless The Child'. Een stem waarvan nog veel verwacht mag worden. Willis beschikt over een aangenaam geluid en timbre. Met bezieling en geloofwaardigheid slaagde ze erin de aandacht van haar publiek vast te houden.

Rob van Kreeveld intoduceerde fraai de ballad 'I Mean You'. Terechte waardering oogste 'Whenever He Comes By', een geslaagde compositie van Van Duikeren en Willis. Hierin bewees Jan van Duikeren bovendien dat hij behoort tot de nieuwe generatie van toon-aangevende trompettisten. Hij speelt lenig en heeft een aangename, klare toon en goede ideeën.

Oude of nieuwe generatie: het is pianist Rob van Kreeveld om het even. Hij speelt in elk gezelschap nog steeds zijn jeugdig soepele spel met vindingrijke harmonieën. Het koppel Beets-Vink maakte het Willis en de overige solisten comfortabel. Met hun inspirerende en alerte spel met veel drive lieten zij zich van hun beste kant horen.

'To Be With You' zong Willis enigszins over the top. De uitbundigheid in het up-tempo 'Just Friends' paste niet bij de tekst, maar het schema was wel een mooi vehikel voor uitstekende soli van Van Duikeren en Van Kreeveld en het spel van Beets en Vink. Resumerend was het een beloftevol en geslaagd optreden van deze sympathieke en talentvolle zangeres. Onlangs verscheen bij Munich Records haar eerste cd 'To Be With You'.

Meer weten?
  • Klik hier voor een fotoverslag van dit concert.
  • De website van Xandra Willis.

    (Anoniem, 15.5.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.