Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Den Haag laat jazz niet los

North Sea Jazz verhuist naar Rotterdam. Maar Den Haag laat de jazz niet los. Op 26 en 27 staat er met The Hague Jazz een interessant festival op de plek waar jarenlang het legendarische programma van North Sea zich afspeelde. Namen? Wat te denken van Richard Galliano, Rita Reys, Toots Tielemans, Peter Beets Trio, Dutch Swing College band en Jesse van Ruller?

"Het idee komt puur voort uit Haags chauvinisme, uit onderbuikgevoelens," zegt organisator Ruud Wijkniet - what's in a name? - op de website van het festival. "Wie je ook spreekt in Den Haag, iedereen baalt ervan dat North Sea hier weg is." Jos Acket, weduwe van de legendarische impresario steunt het initiatief. "Hier zit passie achter. Ik vind het hartstikke leuk. Er lopen nu 8000 gefrustreerde jazzliefhebbers in Den Haag. En heel knap dat ze het zonder subsidie opzetten, allemaal met sponsoring."

The Hague Jazz wil vooral een betaalbaar alternatief zijn voor het als duur bekend staande North Sea. Kaartjes kosten 35 euro per avond of 50 euro voor een passepartout en ook drankjes zullen betaalbaar zijn, zo belooft de organisatie.

Meer weten?
  • De website van het festival vind je hier.

    (Erno Mijland, 17.4.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.