Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Schrijvers in Concert Special met cd-presentatie in het Bimhuis

De opening van de boekenweek met als thema 'schrijvers en muziek', is voor Corrie van Binsbergen een uitstekende aanleiding voor een feestelijk concert. Op woensdag 15 maart worden in het Bimhuis twee nieuwe cd's gepresenteerd uit de tweede serie 'Schrijvers in Concert', die in mei 2005 in het Bimhuis plaatsvond. Het gaat daarbij om Renate Dorrestein en Josse de Pauw. Daarnaast zijn er korte gastoptredens van schrijvers uit de eerste serie, waarvan al eerder cd's verschenen: Remco Campert, Toon Tellegen en Kees van Kooten. Jules Deelder zorgt na afloop voor lekkere jazzplaatjes.

In februari 2003 organiseerde Van Binsbergen bij wijze van experiment een eerste serie 'Schrijvers in Concert' in het Bimhuis, met achtereenvolgens Remco Campert, Toon Tellegen, Manon Uphoff en Kees van Kooten, en een prachtig ensemble musici. Het achterliggende idee daarvan was om 'een film voor je oren' te maken; terwijl de auteur verhalen las, ontvouwde zich een speciaal op die verhalen geïnspireerd muzikaal scenario. Deze verrassende en succesvolle combinatie van schrijvers en musici leidde tot een landelijk tourneetje. In mei 2005 volgde een tweede serie met schrijvers en dichters: Ramsey Nasr, PF Thomese, Renate Dorrestein, Josse de Pauw, Rascha Peper, Hagar Peeters, Eric Jan Harmens en Jules Deelder.

De band bestaat uit een 'improvisatietrio' (Tobias Delius op tenorsax en klarinet, Wilbert de Joode op bas, Alan Purves op percussie), een 'strijktrio' (Tineke de Jong op viool, Bap-tist Kurvers op altviool, Marjolein Meijer op cello) en een 'brugtrio' (Jan Willem van der Ham op fagot en altsax, Albert van Veenendaal op (prepared) piano, Corrie van Bins-bergen op gitaar).

Meer weten?
  • Een recensie van cd's van de Corrie van Binsbergen Band met Remco Campert, Toon Tellegen en Kees
        van Kooten.
  • Klik hier voor een fotoverslag en recensie van een concert van Corrie en de Grote Brokken.
  • Klik hier voor een fotoverslag en recensie van een concert van het Corrie van Binsbergen Quartet + 1.

    (Anoniem, 13.3.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.