Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




VPRO/Boy Edgar Prijs 2006 voor Benjamin Herman

De VPRO/Boy Edgar Prijs 2006 - bestaande uit een plastiek van Jan Wolkers en een geld-bedrag van € 12.500 - is toegekend aan altsaxofonist, componist en bandleider Benjamin Herman. Dat werd vandaag bekend gemaakt. Op woensdag 26 april krijgt Herman de prijs uitgereikt tijdens een feestelijk programma in het Bimhuis in Amsterdam. Later in het jaar volgt nog een landelijke tournee.

De jury spreekt in haar rapport van een 'voorbeeldig jazzmuzikant: open, nieuwsgierig, energiek en geëngageerd', een 'nimmer aflatende drive, een zeer goede techniek en een prachtige toon' en vindt 'zijn muzikale en artistieke inzet altijd maximaal.' Ook het feit dat Herman als één van de weinige jazzmusici ook buiten het jazzpubliek bewondering weet te oogsten, wordt door de jury erg gewaardeerd.

De jury bestond dit jaar uit: Jeroen Jesse (directeur Impresariaat Uit de Kunst), Michelle Kuijpers (programmeur North Sea Jazz Festival), Jan Luyben (programmeur Plusetage, Baarle-Nassau), Cees Schrama (jazzpromotor) en Bert Vuijsje (jazzjournalist).

De toekenning van de VPRO/Boy Edgar Prijs 2006 vindt plaats onder auspiciën van de VPRO, het Nederlands Jazz Archief, de Dutch Jazz Connection en De Nederlandse Jazz-dienst.

Meer weten?
  • Uitgebreide informatie over de VPRO/Boy Edgar Prijs is te vinden op deze website.
  • Meer informatie over Benjamin Herman vind je hier.
  • Lees hier een interview met Herman uit 2004 (door Remco Takken).

    (Erno Mijland, 16.1.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.