Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Jasper van 't Hof in De Tor

Morgenavond, vrijdag 6 januari, in Jazzpodium De Tor: een optreden van het Jasper van 't Hof Kwartet, dat behalve de leider/pianist bestaat uit: Ilja Reingoudt (trombone), Eric van der Westen (bas) en Marcel Serierse (drums).

Eigenlijk zou iedere jazzliefhebber in Enschede apetrots moeten zijn op het feit dat Jasper van 't Hofs wieg in Enschede stond. In het buitenland is hij vele malen beroemder is dan in Nederland. Maar ja, een profeet wordt nu eenmaal nimmer geƫerd in zijn eigen stad. En een jazzprofeet is Van 't Hof! Altijd op zoek naar vernieuwing en nieuwe wegen in de jazz. Zo richtte hij met Toto Blanke de groep Association P.C. op, vormde hij met Philip Catherine, Charlie Mariano en Aldo Romano de legendarische groep Pork Pie en was hij samen met Triluk Gurtu de oprichter van de groep Pili Pili. Hij kreeg internationaal veel erkenning voor zijn werk, blijkens zijn Edison, Bird Award en Down Beat Award.

De jury van de Bird Award noemde Van 't Hof "a cosmopolitan jazz piano player who has an unequalled style of playing his instrument. His playing is characterized to some extent by a romantic point of view in the jazz-idiom, but he is not frustrated by any obstacles. He is a highly talented person and a very impressive musician."

Het concert begint om 21.30 uur. Jazzpodium De Tor, Walstraat 21, Enschede.

Meer weten?
  • De website van Jasper van 't Hof.

    (Anoniem, 5.1.06) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.