Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


The Turnaround

The Turnaround #11

Leo Records heeft onlangs een bijzondere cd, 'A Few Incidences', uitgebracht van de briljante pianist Simon Nabatov. Het gaat om een project rond de Russische schrijver Daniil Charms (1905-1942). Met zijn ultrakorte, paradoxale verhalen, zijn dada-achtige gedichten en groteske toneelteksten werd Charms de belangrijkste vertegenwoordiger van het Russisch absurdisme. Zijn teksten worden hier muzikaal vertaald door een uitgelezen octet muzikanten: naast Nabatov zijn dat Phil Minton, Frank Gratkowski (altsax, klarinet, basklarinet, fluit), Nils Wogram (trombone), Ernst Reijseger (cello), Cor Fuhler (keyolin, elektronica), Matt Penman (bas) en Michael Sarin (drums). Ook teksten van Brodsky en Bulgakov worden op muziek gezet. Het gaat hier om een concert ter gelegenheid van de Triƫnnale Keulen uit april 2004, dat werd opgenomen in de plaatse-lijke concertzaal Loft. Een cd om naar uit te zien, de kleurenrijkdom en de variatie van Nabatovs muziek in ogenschouw nemend.

Op 19 februari 2005 werd het nieuwe Bimhuis geopend met een optreden van het trio BraamDeJoodeVatcher. Op 26 oktober stond gaf het trio daar een tweede concert. Opnamen van deze concerten vormen de basis van de cd 'Change This Song', die begin volgend jaar zal worden uitgebracht op Braams eigen label. Wie Michiel Braam (piano), Wilbert de Joode (bas) en Michael Vatcher (drums, percussie) ooit live aan het werk heeft gezien weet genoeg. Voor anderen verwijs ik graag naar een
recensie van een optreden in het Gentse kunstcentrum De Werf op 16 oktober 2004. De cd-presentatie van 'Change This Song' vindt plaats - u raadt het al - in het Bimhuis op vrijdag 10 februari 2006.

(Anoniem, 20.12.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.