Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Andrew Hill weer terug bij Blue Note

42 Jaar na zijn debuut-lp op Blue Note Records heeft de eigenzinnige pianist/componist Andrew Hill opnieuw getekend bij dit label. Het wordt alweer zijn derde contractperiode aldaar. Zijn eerste release staat gepland op 22 februari 2006: 'Time Lines'. Hij nam deze cd op met zijn nieuwe kwintet, met een zeer intrigerende bezetting: trompettist Charles Tolliver, rietblazer Greg Tardy, bassist John Hebert en drummer Eric McPherson. Het album is geproduceerd door Michael Cuscuna, bekend van geremasterde heruitgaven van klassiek jazzwerk, bijvoorbeeld voor zijn eigen Mosaic-label.

Andrew Hill werd door de founding fathers van Blue Note, Alfred Lion en Francis Wolff, beschouwd als "the next Thelonious Monk". In de jaren 1963-1970 nam hij een serie opzienbarende albums uit voor het label, zoals 'Black Fire', 'Judgement', 'Point Of Depar-ture' en het met een nonet opgenomen 'Passing Ships' uit 1969, dat pas in 2003 werd uitgebracht na de vondst van de orginele geluidsbanden.

Hill keerde in 1989 terug bij Blue Note Records met de albums 'Eternal Spirit' en 'But Not Farewell', waarmee hij de altsaxofonist Greg Osby onder de aandacht bracht van het label. De afgelopen jaren oogstte de pianist veel lof met een tweetal cd's voor Palmetto Records, 'Dusk' en 'Beautiful Day'. Zo won hij in 2003 de Jazz Journalist Association's Composer of the Year Award.

Meer weten?
  • De website van Andrew Hill.
  • Onze recensie van een concert van het Andrew Hill Trio met Von Freeman op 24 maart 2005.
  • Onze recensie van het concert van de Andrew Hill Big Band tijdens North Sea Jazz 2005.

    (Anoniem, 7.12.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.