Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Amersfoort Jazz Talent Award

Sinds kort heeft Nederland er een nieuwe jazzprijs bij: de Amersfoort Jazz Talent Award. Deze zal voor het eerst uitgereikt worden op 14 mei 2006 tijdens het jazzfestival in Amersfoort. De hoofdprijs is een wisseltrofee en 2500 euro. De zoektocht naar jong en veelbelovend Nederlands jazztalent is onlangs begonnen en duurt tot 1 februari 2006.

De Award is een initiatief van Jazzpodium Amersfoort, het Amersfoort Jazzfestival en de Rabobank. Jonge jazzmuzikanten tot en met 28 jaar en jazzformaties (waarvan de band-leider niet ouder is dan 28 jaar) worden uitgenodigd om deel te nemen. Een inschrijf-formulier kun je
hier downloaden.

Alle inschrijvingen dienen voor 1 februari binnen te zijn. Hieruit worden zes kandidaten geselecteerd voor de voorrondes, die worden gehouden op 5 en 19 maart en 2 april 2006 in theatercafé Borra in Amersfoort. Hieruit selecteert een deskundige jury drie finalisten, die zich uitgebreid kunnen laten horen en zien op de slotdag van het Amersfoort Jazz-festival. Daar wordt op zondagmiddag 14 mei tijdens de grande finale de hoofdprijswinnaar bekend gemaakt en de prijs uitgereikt.

(Jacques Los, 22.12.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.