Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


The Turnaround

The Turnaround #10

Zo langzamerhand wordt Blue Note's reissue-serie Rudy Van Gelder Edition een fraaie en gevarieerde staalkaart van dit vermaarde jazzlabel. Ook onlangs uitgebrachte titels als 'The Sound Of Jimmy Smith', Hank Mobley's 'Reach Out' (met onder anderen Woody Shaw en George Benson) en 'Down With It' van Blue Mitchell, houden de kwaliteit op peil. Zeer de moeite waard zijn de nieuwe uitgaven in de gelimiteerde Blue Note Connoisseur Series: 'Andrew!' van Andrew Hill, 'Where Is Brooklyn?' van Don Cherry en 'Tex Book Tenor', het laatste album van Booker Ervin uit 1968, voordat deze Texas tenor met zijn door-dringende 'stalen' geluid in 1970 overleed.

Op DOX Records verscheen onlangs het zinnenprikkelende 'The Itch', het vijfde studio-album van altsaxofonist Benjamin Herman. Met een groep bestaande uit Anton Goudsmit, Ernst Glerum en Han Bennink kan er niet veel fout gaan, lijken alle voorwaarden aanwezig te zijn voor een puike jazzplaat.

'The New Wave Of Jazz Is On Impulse!' luidde de slogan van dit vermaarde label uit de jaren zestig. Tegenwoordig is Impulse! een van de vele labels van de Verve Music Group en vooral gespecialiseerd in het beheer van de imposante catalogus van weleer. Uit die archieven is nu de nieuwe John Coltrane-cd 'One Up, One Down' samengesteld. Het gaat om opnamen uit 1965, die zijn gemaakt in de New Yorkse club The Half Note, met zijn bekende kwartet bestaande uit McCoy Tyner, Jimmy Garrison en Elvin Jones. Radio-opnamen, die lange tijd circuleerden als bootlegs, maar dus nu long overdue hun officiƫle release krijgen. Het kwartet speelt vier lange stukken, waaronder 'Afro Blue' en 'My Favorite Things'.

(Anoniem, 8.11.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.